4.10.12

Hääpuku

Halusin ekologisemman hääpuvun, mutta en löytänyt kirppiksiltä tai huutonetistä sopivaa itselleni. Täytyi siis tehdä koko puku. Kangas on kuitenkin ekologista Hamppusilkkiä (65% hamppua 35% Silkkiä). Se on tilattu Greenfibres -firmasta englannista (suosittelen: nopea, ystävällinen, laadukkaat kankaat). Takana olevat nauhat on käsinvärjättyä silkkiä. Koko puvun tekivät äitini ja hänen siskonsa (tuottaa huonoa onnea tehdä itse oma hääpukunsa). Malli on Suuri Käsityö -lehdestä (nro 1/2009).



Malli oli haastava, sillä avonainen selkä vaikuttaa siihen, että mekko meinaa luisua olkapäiltä varsinkin raskaan kankaan kanssa. Lindexillä esimerkiksi myydään sellaista teippiä, joka on tarkoitettu ihan tätä - vaatteiden päälle liimaamista - varten. Niinhän se sitten pysyi päällä koko päivän. Lisäksi avonaisen selän kanssa tulee rintaliiviongelma - nauhojen alta kun meinaa näkyä tuo rintaliivien takaosa. Lindexiltä saa muuten päälle liimattavia rintaliivejäkin, joissa ei tuota selkämystä ole :)
Mallihan oli - kuten Suuren Käsityö -lehden sivuilla kerrottiin - rohkealle morsiammelle.
Boleron neuloin itse, siitä on tulossa päivitys ja ohje myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Äitini on tehnyt tuolla samalla ohjeella siskolleni tanssiaispuvun, jota minä lainasin yksille gaalaillallisille. Tykkäsin kovasti tuosta avonaisesta selästä ja nauhoista. Isorintaisena ei ole kovin monia mahdollisuuksia käyttää selästä avonaisia vaatteita, mutta tuonne nauhojen taakse sai hyvin kätkettyä ne liivit. Olisikohan meidän tanssiaispuvussa ne nauhat aavistuksen ylempänä. Ja tuo malli salli senkin, että pystyin lainaamaan aavistuksen pienemmän siskoni pukua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mulla on jäänyt tämä kommentti täysin huomaamatta :(
      Tässä puvussa nauhoja laskettiin kyllä alkuperäisestä kaavasta. Halusin ne alemmas ihan vaan siitä syystä, että se näytti paremmalta minulla niin. Harmittaa, että tuo nauha jäi huonosti takana alttarilla :(

      Poista