31.12.12

Ekot joulukortit (mainoslehdistä)


En tiedä voiko joulukortti kovin ekologinen olla, sillä kortin lähettämisestä tulee kuitenkin kuljetukseen liittyviä päästöjä. Nämä kortit ovat kuitenkin jo aika ekoja, sillä nämä ovat postilaatikkoon tulleista mainoslehtisistä tehty. Vaikka siinä postilootassa lukee kissankokoisilla kirjaimilla että ei mainoksia, niin niitä aina tulee jossain lehtien välissä. Sama se on sitten käyttää niitä hyödyksi.
Mainoslehdet on täynnä hienoja sommiteltuja kuvia, jouluisia tavaroita ja ihania erisävyisiä kuvia.

Korttipohjaksi voi käyttää vaikka vanhoja piirrosluonnoksia, kuten näissä korteissa.
Täytyy vain tarkistaa, että kortin toinen puoli on tyhjä / puhdas.
Korttien tausta on helppo sommitella kollaasitekniikalla samanvärisistä lehdenpalasista.

Kuvat on näpsästy joulukiireiden keskellä, eikä ole oikein ehtinyt sommitella... ja se kyllä näkyy.
Idea kuitenkin tulee esille näistäkin kuvista.


Lumiukkokorteista tuli aika iloisia. Ukkelit ja tsirpat bongasin tiimarin mainoslehtisestä.
Ensimmäisessä kortissa hauska yksityiskohta on taustalla olevat jouluvalot.


Porokortista tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi nätti ja tunnelmallinen, vaikka toinen poro näyttääkin vähän neuroottiselta...Taivaanrannassa voi kuvitella pilkistävän laskevan auringon ja taivaalta sataa hiljalleen lunta.
Tyttökortista tuli myös aika tunnelmallinen, mielestäni kaikista kaunein näistä korteista. Kortissa on kaamoksen sinistä kajoa ja tähtitaivas tauistalla. Tyttö ei ole mainoslehdestä, vaan se on kierrätetty tarra :) Teksti on myös tarra, joka on viime joululta jäänyt käyttämättä.


 Tästä kortista ei ihan tullut sitä mitä piti, ehkä tausta olisi voinut olla tummempi. Itseasiassa kuvittelin useimmat kortit mielessäni hieman erilaisiksi. Kollaasia tehdessä työ elää kokoajan, eikä lopputulosta oikein voi ennustaa. Se on oikeastaan aika hauskaa.

 
 Tässä käytin korttipohjana polarn o. pyretin vanhaa lahjapakettia. Eipä tarvinut paljon tehdä, että sai hienon joulukortin. Valitettavasti kortin kohtalo oli joutua vahingossa ilman osoitetta postilaatikkoon... Ihastuin tuohon lintupalloon.


 Kortin voi tehdä myös ilman valmista kuvaa. Tässä pingviini hyppää iglun katolta uimahypyn. Aurinko möllöttää taivaalla ja yleisönä sillä on pieni hylje. Kollaasikorteissa on mukavaa etsiä yksityiskohtia. Meressä näkyy legopalikoita, monster -teksti (tahaton yksityiskohta), ja iglun takana pieni puu. En ole ennen juuri tykännyt kollaasien tekemisestä, mutta nyt oli tosi hauskaa! Ehkäpä joskus koulussa on tehty kollaaseja liian suurelle paperille, eikä siitä sitten ole jaksanut oikein sommitella hienoa.


Tämä kortti syntyi danske bankin lapselleni lähettämästä jouluaskartelumateriaalista. Aika hauska loppupeleissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti