21.10.16

Tiipiiteltta lastenhuoneeseen


Lapsille pitää vähän väliä olla tekemässä kaikenlaisia majoja. Sekin on toisinaan hauskaa, mutta halusin lapsille myös majan joka saisi jäädä - jota ei tarvitsisi purkaa leikin jälkeen. Suuri Käsityö (nro 2/2013) -lehdessä sattui olemaan sitten Tarja Tegelbergin ohje tällaiselle tiipiiteltalle. Muuttelin vähän mittoja pienemmäksi ja lisäsin joka kulmaan pussit myös noille harjanvarsille (huomattavasti halvempia, kuin pyörölista). Pusseihin laitoin myös pehmusteet, jotta varret eivät hankaisi lattiaan kulumia. Itse kankaat ovat vanhoista lakanoista; ihanat ressu -lakanat olivat jo ratkenneet vähän joka kulmasta, mutta keskusta oli ihan käyttökelpoinen. Raitakangas on patjan päällinen. Siinäkin oli iso reikä keskellä ja värjäytymiä siellä täällä, mutta jotenkin ihmeen kaupalla siitä riitti ehjää ja puhdasta kangasta vielä teltan etusivulle! Vihreä lakana oli ihan ehjä ja hyvä vielä, mutta kun tarvitsin lisää kangasta telttaan ja meillä noita lakanoita on vaikka muille jakaa...

Teltta vie aika paljon tilaa; teltan yksi sivu on n. 125 cm (sivuja on viisi), korkeus 120 cm ja halkaisija on parhaimmillaan 2 m. Eli pieneen tilaan ei tällaista telttaa kannata tehdä. Meidän suurempi lastenhuone on n. 14 m² ja siellä ei ole sänkyä (lapsi nukkuu omassa sängyssään meidän vieressämme), joten teltta mahtuu hyvin tähän huoneeseen. Se on kyllä helppo koota pieneenkin tilaan tarvittaessa talteen.

Myönnetään - teltta tuo kyllä vähän haasteita imurointiin. Mutta on se sen arvoinen... Olen organisoinut muun kodin niin helposti imuroitavaksi, että sallittakoon yksi haastavampi osuus. Teltassa on nukuttu öitä ja päikkäreitä hyvillä mielin. Lapset eivät muuten anna ottaa patjoja teltasta pois, eli se on pehmustettu patjoilla ja tyynyillä.

Lisäys:

#yökylässä tuleekohan uni ku oli niin jännä ilta 😱

Kuva, jonka Suvi Ranta (@suvituuliranta) julkaisi

Halloweenjuhlien jälkeen saimme yövieraan. Ilta oli niin jännittävä ettei uni meinannut tulla. Sinne nuo mussukat lopulta urvahtivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti