29.10.16

Halloweenkoristelua ekosti

Perinteinen kurpitsalyhty on ekologinen koriste halloweenjuhlissa - eikä juhlien jälkeen tarvitse murehtia säilytyksestä. Mielestäni se on myös hienoin koriste, mitä halloweenjuhlissa voi olla. Tänä vuonna testasin kovertamista ensimmäistä kertaa. Pikaisesti googlettamalla löytyi passeli ohjeistus tähänkin hommaan. Olihan se homma, mutta niin sen arvoinen. Siemenet paahdoin ja sisuksesta tuli kurpitsakeittoa ja kurpitsaraakakakku syötävän hyvää -blogin reseptipohjalla ja kinuskikissan kurpitsapiirakan mausteilla. Ensi vuonna ehkä kokeilen pienempää kurpitsaa tai myskikurpitsaa :)
Kuva, jonka Suvi Ranta (@suvituuliranta) julkaisi

No sitten teimme tällaisia sukkahämähäkkejä ehjistä sukista. Ihan hyvin näihin voisi käyttää myös rikkinäisiä, jos sattuu tallessa olemaan :) Joka tapauksessa nämä on helppo koota ja helppo purkaa juhlan jälkeen. Sukat vaan myttyrälle, piippurassia jaloiksi (ei tarvitse katkoa yhtään) ja muutamalla ompelupistolla kiinni sukkamyttyyn. Toimii hyvin myös ilman silmiä, mutta meillä nyt sattui tuolla askartelukaapissa näitä olemaan ja juhlat olivat pienille lapsille, niin hämähäkeistä piti tehdä tällaisia kiltin ja uteliaan näköisiä. Piippurassit voi sitten myöhemmin käyttää muuhun askarteluun, ne nyt on aika normikauraa lasten askartelussa.


 Hämähäkkejä tuli yhteensä 5 kpl. Kaikille tuli oma luonteensa. Lasten sukista tuli pieniä pitkäjalkaisia hämähäkkejä ja aikuisten sukista isompia ja lyhytjalkaisempia. Myös sukkien erilaisia pintoja oli hauska käyttää tässä hyödyksi. Hämähäkkien verkoiksi löytyi verkkohuivi ja pitsiliina.

Muuta koristelua tehtiin mm. villalangasta: yhteen huoneeseen tein suuren hämähäkin kutoman verkon, jonka ohi piti pujotella koskematta verkkoon. Ihan ettei se iso hämähäkki tule ja syö. Läpinäkyvistä muovipusseista sai repaleisia pölyseittejä roikkumaan. Ja pelottava luuranko tehtiin pääkallohuivista (täytteenä pallo) ja luurankopaidasta (täytteenä tyyny). Poronsarvet toimivat hyvin tuon luurangon vieressä luomaan karmaisevaa tunnelmaa :)
Lapsilla oli omat taskulamput kaikilla, koska koko kämppä oli pimeä. Kynttilöitä oli vain olohuoneessa turvallisuussyistä. Lasten huoneisiin lainasimme pattereilla toimivia kynttilöitä seikkailuradan varteen tunnelmaa luomaan. Heijastimia roikkui katosta - niitä sattui löytymään myös haamun mallisia ja lepakon muotoisia! Siskoni oli myös aiemmin tehnyt haamuja styroxpalloista ja silkkipaperista: nämä laitoimme tietysti myös katosta roikkumaan. Haamu idea voisi toimia myös niin, että laittaisi ison puuhelmen sisälle ja vaikka nenäliinan kaavuksi, jolloin koriste olisi helppo tehdä, purkaa ja käyttää. No nämä koristeet riittivät meille vielä tällä kertaa. Kovin pelottavia juttuja ei saanut tehdä, ettei painajaisia tulisi lapsille.
Senpä takia pukeuduin tänä vuonna pelleksi (ja onhan se tänä vuonna ollut aika suosittu asu...)

Kuva, jonka Suvi Ranta (@suvituuliranta) julkaisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti