3.11.16

Bolero jämälangoista


Kuva, jonka Mibohostore (@mibohostore) julkaisi

Neuloin kesällä boleron ylijääneistä langoista. Halusin harjoitella lisää Tuulia Salmelan tekniikkaa, jossa neulotaan (saumattomasti) ylhäältä alaspäin. Tekniikassa on useita etuja verrattuna perinteiseen alhaalta ylös tekniikkaan. Sovittaminen ja työn purkaminen tarvittaessa on huomattavasti helpompaa. Etenkin jämälangoista neulottaessa langan riittävyyttä on myös helpompi hallita - lanka riittää ainakin keskeisten osien neulomiseen ja loput neulotaan sen mukaan mihin lanka riittää. Jämälangoista paitaa/puseroa neuloessa on tietysti vähän hankala arvioida minkä verran lankaa menee hihoihin ja miehustaan. Arvioinnissa voi käyttää apuna puntaria ja mallia suurinpiirtein vastaavaa vaatekappaletta: esim. hihan yläosassa hauiksen kohdalla miehustaan voi mennä kolme hihan leveyttä, jolloin yhteen hihaan menee hauiksen kohdalla 1/5 käytettävästä langasta. Ranteen kohdalla hihaan voi mennä vähemmän - riippuen ihan mallista.

Olen jo pitkään miettinyt tuota pitsineuleen neulomista paidan yläosaan ja halusin nyt ehdottomasti kokeilla sitä. 
Boleroon tuli 3/4 hihat ja mielettömän herkulliset värit. Se on kokoa S/M ja on myös myynnissä verkkokaupassani osoitteessa miboho.fi


Kokonaisuus näyttää tältä


Oranssi lanka on muuten onionin hamppu/puuvilla/modaali lankaa. Sitä jäi näin paljon yli toisesta neulepuserotyöstäni. Se on vähän karkea käsin neulottaessa, mutta tykkään itse siitä, miltä se tuntuu päällä. Se ei hiosta yhtään, mutta lämmittää juuri sopivasti. Muut langat ovat puuvillasekoitelankoja.

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis bolero, upeat värit! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos, tästä tuli kyllä minunkin yksi suosikkini! Hitsi mun pitäis käydä useammin lukemassa kommentit!

    VastaaPoista