2.11.14

Räsymatto

Syy siihen, miksi olen tehnyt lähiaikoina melko vähän päivityksiä on (uuden perheenjäsenen lisäksi) se, että projektini ovat olleet melko suuritöisiä siihen aikaan nähden mitä on käytettävissä. No tässäpä kuitenkin tämä kesän projekti..


Äitini ja tätini ostivat keväällä kangaspuut , joilla saa tehtyä jopa 120 cm leveää mattoa. Kangaspuut sijoitettiin mökille ja niihin ostettiin rapiat 20 m loimilankaa 80 cm leveälle matolle. Saimme apua loimien laittoon hiukkasen kokeneemmalta väeltä. Itse emme kyllä olisi millään niitä osanneet oikein laittaa.
Sain tehdä toisena maton ja siitä tuli tällainen:


Hieman riskillä tein keittiöön valkoisen maton, mutta ajattelin ettei se haittaa, sillä se on ensimmäinen minkä olen tehnyt, eikä mitenkään erikoisen hyvä noin teknisesti ottaen. Mielestäni siitä tuli kuitenkin ihan nätti ja kelpo juuri meidän keittiöön. Hapsuja pitäisi ehkä vielä vähän viimeistellä, mutta enpä ole vielä saanut aikaan..

Räsymattoihin tulee ihania yksityiskohtia!


Maton kutominen oli ihanan terapeuttista ja loppujen lopuksi senttejä tuli hurjaa vauhtia kun vain pääsi vauhtiin ja sai paukuttaa menemään. Haaveilen jo seuraavasta matosta ja pellavakankaista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti